Polityka prywatności

Polityka Ochrony Prywatności

  • 1 Postanowienia ogólne

 

  1. Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu internetowego https://bobaskowo.sklep.pl

 

  1. Administratorem danych osobowych Klientów jest Sebastian Kusak K&K wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki, adres głównego miejsca wykonywania działalności: Chorzelów nr 561B, 39 – 331 Chorzelów, adres dodatkowego miejsca wykonywania działalności: ul. Myśliwska 5B/100, 30 – 718 Kraków, NIP: 817-210-70-82, REGON: 363398895.
  2. Dane osobowe Klientów są przetwarzane zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2017 r. poz. 1219), oraz ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016 r. poz. 922).
  • 2 Zasady przetwarzania danych osobowych
  1. Administrator danych osobowych w celu realizacji wymogów ustawowych stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające bezpieczeństwo danych osobowych udostępnionych przez Klientów, w szczególności uniemożliwiające dostęp do nich osobom trzecim lub ich przetwarzanie z naruszeniem przepisów prawa, zapobiegające utracie danych, ich uszkodzeniu lub zniszczeniu.
  2. Dane osobowe mogą być jedynie udostępnione podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości. Pozyskiwane dane osobowe są gromadzone na bezpiecznych serwerach, do których dostęp mają wyłącznie osoby upoważnione.
  3. Administrator danych osobowych przetwarza dane osobowe Klientów niezbędne do nawiązania, ukształtowania treści, zmiany lub rozwiązania stosunku prawnego między nimi. W zakres przetwarzanych danych osobowych wchodzi: imię, nazwisko, kraj, ulica, numer budynku/lokalu, kod pocztowy, miasto, numer telefonu, adres e-mail.
  4. Przeglądanie zawartości strony Sklepu internetowego, bez zakładania Konta oraz bez składania zamówienia, nie wymaga podawania przez Klienta danych osobowych.
  5. Podanie danych osobowych przez Klienta ma charakter dobrowolny. Podanie danych wymaganych podczas procesu rejestracji Konta a także podczas składania zamówienia jest konieczne do prawidłowego wykonania usług przez Sprzedawcę.
  6. Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich poprawiania, oraz prawo do ich usunięcia a także w przypadkach przewidzianych przepisami prawa żądania zaprzestania przetwarzania jego danych osobowych.
  7. Dostęp do treści swoich danych osobowych możliwy jest po zalogowaniu do Konta a także na podstawie żądania, jakie Klient przesyła za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: sklepbobaskowo@gmail.com lub pisemnie na adres: Sebastian Kusak K&K, Dąbrowa 50, 32 – 014 Brzezie.
  • 3 Pliki Cookies

 

  1. Sklep internetowy wykorzystuje mechanizm działania plików cookies w celu prawidłowego świadczenia usług jak i dostosowania strony Sklepu do indywidualnych potrzeb i preferencji Klientów.

 

  1. W ramach działania Sklepu internetowego wykorzystywane są mechanizmy przechowujące następujące informacje:

 

  1. z użyciem plików cookies – pliki stałe umożliwiające identyfikację sesji danej osoby w przeglądarce internetowej zapamiętujące zawartość otwartego koszyka na stronie, ostatnio przeglądanych produktów jak i umożliwiające poprawne zalogowanie do Konta Klienta,
  2. Google Analytics – pliki cookies używane do wyświetlania reklam lub śledzenia skuteczności reklamodawców,
  3. Pixel Facebooka – narzędzie umożliwiające monitorowanie zdarzeń na stronie Sklepu.

 

  1. Mechanizm działania plików cookies można w każdym czasie wyłączyć dokonując zmiany ustawień w przeglądarce internetowej, jednak wyłączenie plików cookies może uniemożliwić prawidłowe korzystanie ze strony Sklepu internetowego. Szczegółowe informacje na temat możliwości i sposobów obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta Klient.

 

  1. Poniżej przedstawiamy sposób zmiany ustawień przeglądarek internetowych w zakresie stosowania plików cookies:

 

  1. Chrome: link
  2. Firefox: link
  3. Safari: link
  4. Opera: link
  5. Internet Explorer: link